مصرف شیرین کننده های مصنوعی همراه با شکر و تاثیر آن بر کنترل  قند خون

تحقیقات جدید نشان داده است که مخلوطی ازشیرین کننده های مصنوعی و شیرین کننده های واقعی باعث ترشح هورمونی از دستگاه گوارش می شود که سبب ایجاد احساس سیری در افراد شده و به کنترل قند خون آنها کمک می کند.

شواهد نشان می دهد که مصرف شیرین کننده های مصنوعی همراه با شکرهای معمولی باعث تحریک ترشح GLP1 یا پپتید شبه گلوکاگون -1 از لولۀ گوارش می شود، ترشح این پتپید (هورمون) علامت سیری را در مغز القاء کرده و این موضوع باعث کاهش اشتها و کم شدن دریافت مواد غذایی و کالری می شود.

برای بررسی این موضوع تیم تحقیقاتی دکتر براون از مرکز تحقیقات ملی دیابت، بیماریهای گوارشی و کلیوی،با انجام دو آزمایش بروی 22 جوان سالم با وزن نرمال، به بررسی کیفیت متابولیسم گلوکز در بدن آنها پرداختند .

برای این منظور بعد از چندین ساعت ناشتا به این افراد نوشابه های حاوی مواد قندی داده شد. ده دقیقه قبل از خوردن مواد قندی به یک گروه از این افراد 3/2 ازیک نوشابۀ حاوی شیرین کنندۀ مصنوعی و به گروه دیگر همین مقدار آب گاز دار داده شد.

درهر دو گروه افزایش قند خون مشابه بود، اما محققین دریافتند که مقدار پپتید شبه گلوکاکون –1 در افرادی که قبل ازخوردن مواد قندی ، نوشابۀ رژیمی دریافت کرده بودند بطور چشمگیری افزایش یافته است. مقدار GLP1 درافرادی که آب گاز دار خورده بودند افزایشی دیده نشد.

 مطالعات انسانی و حیوانی نشان داده است که مصرف شیرین کننده های مصنوعی بدون کربوهیدرات واقعی باعث ترشح GLP1 نمی شود در حالیکه این تحقیق مشخص کرد که مصرف شیرین کننده های مصنوعی بهمراه مصرف گلوکز، سبب افزایش ترشح GLP1  و به دنبال آن، کاهش اشتها می شود.

تحقیقات بیشتری برای بررسی علت افزایش چشمگیر ترشح GLP1 در مصرف همزمان گلوکز و شیرین کننده های مصنوعی ، نیاز است.

منبع:                                                                        www.abcnews.go.com